lördag 25 april 2020

Så blir du ekonomiskt fri i 5 enkla steg

ekonomiskt-fri

Har du någon gång drömt om eller fantiserat om hur det hade varit att vara ekonomiskt fri? Att faktiskt kunna styra helt över sin egen tid? 

Att nå dit är faktiskt enklare än man kan tro, men det kräver tålamod, justeringar och framförallt mååånga år av investerande på börsen (eller andra tillgångar).

Processen för att bli fri ser ut såhär:

1. Registrera ett ISK-konto hos en bank. Jag själv och många andra kör Avanza. (affiliate-länk)

2. Avsätt sedan en del av din lön som du investerar i aktier eller fonder. Ju större del du kan avsätta, desto snabbare når du till ekonomisk frihet. Kolla gärna in mitt inlägg om den enkla vägen att nå ekonomisk frihet.

3. Dina investeringar ger dig avkastning som du sedan återinvesterar. Det skapar en effekt som kallas ränta-på-ränta. Du får alltså ränta, som du sedan nästa år får ränta på igen osv. I början är effekt ganska liten men växer sig allt starkare exponentiellt. 

4. När du når det belopp som gör att du kan leva på 4% av ditt investerade kapital, då är du ekonomiskt fri.

5. Du kan nu välja att jobba mindre, vara helt ledig, resa eller göra precis det som just DU känner för, utan att tänka på pengar.


Lycka till med resan mot ekonomisk frihet!/FRIHETSGUD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välj smart hur du lever ditt liv

Våra dagliga rutiner är det som skapar våra liv. Ett problem i dagens samhälle är att vi spenderar alldeles för mycket tid där det inte ...