lördag 14 december 2019

6 vanliga misstag som stjäl energi




Om du har som mål att bli ditt bästa jag, och kunna jobba och investera för att nå dina drömmar så behöver du energi.

Se till att undvika några vanliga misstag:

1. Inga ambitioner
Har du inga drömmar eller ambitioner så kan det bli svårt att veta vart man är påväg. Försök drömma lite och tänk vad du vill, och lägg sedan upp en plan för att nå dit.

2. Lägger kraft på skitsnack
Skitsnack är lockande i arbetsmiljö och kan nästan bli som ett beroende som är svårt att sluta med. Och det är för att vi människor faktiskt connectar med andra genom skitsnack. Men det finns en mörk baksida. Det skapar oftast negativa känslor i slutändan och leder inte framåt. Försök att undvika detta i så stor utsträckning som möjligt.

3. Tänker alldeles för mycket
Att tänka kan vara positivt och nödvändigt i många situationer. Men i andra är det bara destruktivt och leder till att man slösar energi och missar att leva. Försök att "go with the flow" mer och inse att du behöver inte alltid ha alltid planerat i minsta detalj.

4. För lite sömn
Att sova är läkande och viktigt för att vi ska fungera så bra som möjligt. Sömnbrist kan skapa många problem och sjukdomar, framförallt om det är långvarigt.
Alla behöver olika sömn men försök att få MINST 6 timmar varje natt, gärna mer.
Om du har svårt att somna försök med följande tips:

- Sov inte mer än 9 timmar flera nätter i rad
- Sluta använda skärmar 1-2 timmar innan sänggående
- Sluta att äta 2 timmar innan sänggående
- Gå en lugn 20 minuter promenad utomhus precis innan du går och lägger dig 
- Ta en varm/kall dusch på kvällen

5. Alldeles för mycket skräpmat
Vad vi äter påverkar i högsta grad hur vi mår och hur mycket energi vi har dag till dag. Fyll kroppen med bra näring i form av mycket grönsaker och mat som inte är processad utan naturlig och gärna ekologisk. Undvik läsk, friterat, färdigmat och socker/kakor/godis/chips i så stor utsträckning det går.
Är du sugen på något så ät mörk choklad, en morot eller knäckebröd.
6. Alltid inne på sociala medier
Om du på allvar vill ta ansvar över din energi och ditt liv, så se till att begränsa användningen av sociala medier. Se till att inte bara konsumera minut efter minut, timme efter timme, dag efter dag.
Producera hellre innehåll och dela med andra.
Och se till att skapa en frizon 1 timma på morgonen och 1 timma på kvällen där du stänger av mobila nätverk, så du är helt "fri" från yttre påverkan. 


Har du några tips på annat som tar energi som man bör undvika i vardagen?





/Frihetsgud




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

TJÄNSTER SOM JAG REKOMMENDERAR

En lista med olika bra tjänster . De flesta är gratis. Inlägget innehåller affiliate-länkar Här kommer en lista med olika tjänster som jag s...