tisdag 3 december 2019

Tjäna pengar på bloggande

Hur kan man tjäna pengar på att blogga? 

Tjäna pengar
Tjäna pengar på att blogga?


[INLÄGGET INNEHÅLLER AFFILIATELÄNKAR]

Hur gör man om man skriver en blogg och vill tjäna pengar på det man gör? 
Någonstans så tror jag att även om vi som bloggar ofta gör det med huvudsyftet att vi tycker det är roligt att skriva, inspirera och dela med oss av information, så kan det vara skoj att även få in en extrainkomst för den tid som läggs ner på bloggandet.

Huvudsätten att tjäna pengar via sin blogg är:

 1. Google Adsense. 

  Google Adsense visar annonser för dina besökare baserat på vad de är intresserade av, tidigare sökningar mm. Ger oftast betalt per klick, alltså varje gång någon klickar på annonsen.
  Jag har själv valt att INTE använda Google Adsense i nuläget, då jag hellre vill kunna styra annonsinnehållet helt efter vad som är relevant för Frihetsgud.blogspot.com. 
  Men det går att tjäna bra med pengar på Adsense om man har många besökare.
 2. Betalda samarbeten

  Här handlar det om att skriva ett inlägg utifrån vad en samarbetspartner önskar. Det kan vara en rekommendation, en sammanfattning eller en beskrivning av en tjänst. Ofta görs en fast summa upp innan inlägget skapas. 
 3. Affiliate-länkar

  En av mina favoriter. Anledningen till det är att jag kan styra mina besökare till sådant jag själv använder och brinner för, vilket gör att både jag och alla er som läser detta kan tjäna på att använda länken. Det blir alltså en Win-Win där ingen förlorar utan alla vinner.

  För att kunna använda affiliate-länkar smidigt så behöver du registrera dig på ett affiliate-nätverk. Det kostar ingenting och är väldigt smidigt. De 2 huvudsakliga som jag använder är:

  1. Adrecord
  Har kanonmånga bra samarbetspartners, bland annat Avanza. Går att registrera både hemsidor, instagramsidor mm
Så om du vill tjäna pengar på ditt bloggande finns flera alternativ. Det är bara att testa och köra igång :)


/Frihetsgud

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Kul att du skrev just detta inlägget idag.

  Jag har bloggat i snart två år. Gjorde mitt första betalda samarbete idag. Ingen stor slant men ändå kul att få in någon krona på den tid jag lägger ner.

  Har kört Google Adsense länge, tyvärr har jag nog alldeles för lite trafik för att göra pengar på det. Mitt samarbetsinlägg gav mer pengar än Adsense gett på nästan två år. Och då fick jag inte mycket betalt idag heller.

  Affiliate är det som gett mig mest slantar men som sagt det går inte att sluta arbete eller se det som ett bra extraknäck.

  Men har jag lyckats få in några kronor på en blogg så lovar jag att fler kan göra det!

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Va kul att du delar med dig av din erfarenhet! Jag tror det handlar mycket om att bara fortsätta dela med sig av erfarenheter, information, inspiration och sådant som gör att andra människor vill läsa din blogg.

   Som du säger kanske man inte kan sluta jobba tack vare extrainkomsten via bloggen, men kan det göra så du kan jobba en dag mindre eller två i veckan i framtiden, så kommer det antagligen bli en fin synergi med investeringarna och utdelningar. :)

   /Frihetsgud

   Radera
 2. Önskar att jag hade gjort några kronor på min blogg, än så länge - 0 kr...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ge det tid och skapa mycket värde för dina följare, och gör det för att det är kul. :)

   Radera

TJÄNSTER SOM JAG REKOMMENDERAR

En lista med olika bra tjänster . De flesta är gratis. Inlägget innehåller affiliate-länkar Här kommer en lista med olika tjänster som jag s...